Skip to main content
Bulut Bilişim ve Altyapı

Google Cloud ile Altyapı Modernizasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Google Cloud Servislerinin Seçimi

Google Cloud işletmelerin ihtiyaçlarına göre çeşitli servisler sağlar. İşletmeler için uygun olan Google Cloud servislerini seçerken servisin amacı ilk olarak belirlenmesi gereken ihtiyaçlardan bir tanesidir. Sanal makineler için Google Compute Engine, konteyner yönetimi için ise Google Kubernetes Engine servisleri mevcuttur. Bu işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik uygun servis seçmek açısından ve gereksinimleri karşılamak oldukça önemlidir. Her bir işletmenin ihtiyaçları farklı olduğundan dolayı Google Cloud servislerini seçmek için işletme ihtiyaçlarına, bütçeye ve hedeflere uygun bir şekilde değerlendirme yapılmalıdır. Global IT’nin danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak doğru bir seçim yapmanıza imkan sağlayabilirsiniz. 

İşletmenizin güvenlik ihtiyaçlarını her zaman dikkate almanız gerekir ve bu doğrultuda Google Cloud işletmelere kimlik doğrulama, erişim kontrolü, şifreleme ve güvenlik özellikleri sunar. Farklı sektörlerde bulunan düzenlemelere karşı uyum sağlamak açısından uyumluluk standartlarında değerlendirebilirsiniz. İşletmenizin büyüklüğüne ve ölçeklenebilirlik ihtiyaçlarına dikkat etmelisiniz. İş yükünü artırmak ya da azaltmak gerektiği zaman, kaynakları kolay bir şekilde ayarlamayı ölçeklenebilirlik özelliği sağlar. İşletmenin veritabanı veri depolama ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup, veritabanı servisini kullanırken yüksek performanslı veritabanı uygun seçenekler arasındadır. Google Cloud kullanımı açısından güvenli ve teknik açıdan bilgili kişiler ile çalışarak, altyapı modernizasyonu sağlayabilirsiniz. Bulut Altyapınızı modernleştirmek için Global IT olarak her adımda sizlere destek olabiliriz. Altyapı modernizasyonu çözümü ile güvenli bir şekilde altyapınızı güçlendirebilirsiniz.

Veri Göçü

Veri göçü, işletmelerin mevcut olan verilerini bir sistemden diğer bir sisteme aktarma sürecine denir. Veri göçü sürecine başlamadan önce kendinize uygun bir veri göç stratejisi belirlemeniz oldukça önemlidir. Hangi verilerin göç edileceği, hangi veri kaynaklarının hedeflenen sistemde kullanılacağı ve göçün zamanlaması gibi faktörlere dikkat etmeniz gerekir. Veri göçü süreci, işletmeler açısından kritik bir adımdır. Dikkatli bir şekilde planlama ve yönetim gerektirir ve verilerin güvenliğine, doğruluğuna ve bütünlüğüne dikkat edilmesi gerekir. Google Cloud’un veri göçü araçlarından faydalanmak, veri göçü sürecinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan sağlar. Google Cloud her zaman farklı veri göçü senaryoları açısından çeşitli araçlar sunar. Veri göçü sürecine planlayıp sonrasında hedeflenen sistemdeki ihtiyaçlara uygun bir göç planı oluşturmanız gerekir. 

Veri kaynaklarının dikkatli bir şekilde analiz edilmesi, veri dönüşümlerinin yapılmasını ve göç sürecinin zaman çizelgesi açısından belirlenmesini içermelidir. Veri göçü sırasında, mevcut olan verilerin hedeflenen bir sistemde uyumlu bir şekilde entegre edilmesi ve dönüştürülmesi gerekebilir. Göç işlemeye başladığı andan itibaren verilerin güvenli ve doğru bir şekilde aktarıldığından emin olmalısınız. Hedeflenen sistemde verilerin doğruluğunu ve bütünlüğünü doğrulamak açısından test ve doğrulama süreçleri gerçekleştirilmelidir. Göç tamamlandıktan sonra kullanıcıların yeni bir sistemle uyum sağlaması ve öğrenmesi açısından gerekli eğitimler verilmesi gerekir. Kullanıcılar tarafından yeni sistemdeki verileri erişim, işlemler ve veri yönetimi konusunda bilgilendirme yapılmalıdır.

Uygulama Modernizasyonu

Uygulama modernizasyonu mevcut olan uygulamaların daha yeni ve yenilikçi bir teknolojiye uyum sağlaması ve dönüşüm geçirmesi sürecidir. Uygulamaların performansını, güvenliğini, esnekliğine ve kullanıcı deneyimini artırmayı hedefler. Genel olarak geleneksel ya da monolitik mimarilere sahip olan bu uygulamaların daha esnek, bulut tabanlı, mikro mimarileri veya serverless yaklaşımlara geçişini içerir. Monolitik uygulamaları daha küçük ve bağımsız servislere ayırmak açısından bir araya getirip uygulama işlevselliğini sağlamak için mikroservis mimarisinin temeli, mikroservis mimarisine geçiş yapmaktır. Mikroservis mimarisi bağımsızlık, hızlı dağıtım ve esneklik sağlar. Uygulama modernizasyonunun teknikleri arasında bulunan konteynerleştirme, uygulamaları konteynerlere paketlemek, hızlı dağıtım yapmak ve taşınabilirlik avantajları sağlar.

Güvenlik ve Uyumluluk

Güvenlik işletmelerinin bilgi varlıklarını, verilerini, sistemlerini ve ağlarını zararlı saldırılardan ve sıkıntılardan korumak için alınan önlemleri kapsar. Güvenlik, işletmenin itibarını korumak, müşterilerin güvenini sağlamak ve sürekliliğini sağlamak açısından kritik bir unsurdur. Güvenlik önlemleri arasında bulunan kimlik doğrulama, erişim kontrolleri ve şifreleme gibi güvenlik bilgi araçları ve yöntemleri bulunur. Yönetim işletmelerinin altyapısını, sistemlerine ve hizmetlerini etkin bir şekilde planlama, yapılandırma, yönetme ve izleme sürecidir. İyi bir yönetim her zaman verimliliği arttırır, hizmet kalitesini sağlar ve sorunları tespit eder. Yönetim süreçleri esnasında yapılandırma yönetimi performans izleme, hata izleme ve kaynak yönetimi gibi faaliyetler bulunur.

Bir yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.