Skip to main content
Dijital Dönüşüm ve Modernizasyon

Google Anthos ile Altyapı Modernizasyonunun İncelikleri 

Google Anthos, modern iş yüklerini azaltmak için geliştirilmiş güçlü bir platform olarak altyapı modernizasyonunu destekleme amacı taşır. Google tarafından geliştirilen temel teknoloji, kurumsal platformlara her geçen gün ihtiyaç duyduklarını sunar. Daha fazla kurumsal iş yükünü güvenli ve güvenilir bir şekilde işlemenize yardımcı olur. İşletmeniz ister yolculuğunun başında ister dijital dönüşüm yolunda ilerliyor olsun, Google Anthos tüm zorluklarınızı çözmenize yardımcı olabilir. Tüm iş yüklerini birleştirmek ve tüm veri yaşam döngüsünü yönetmek için eksiksiz bir veri temeli sunar.

Google Anthos’un Temel Bileşenleri ve Özellikleri

Google Anthos’un temel bileşen ve özelliklerine dair Kubernetes tabanlı altyapısı, tek merkezden yönetime izin vermesi ve otomatikleştirilmiş güvenlik ve yönetime uygun olması söylenebilir. Bu bileşen ve özellikler, uygulamaların ve verilerin yetkilisi tarafından daha kolay, güvenli, daha pratik ve daha doğru şekilde kullanılmasına olanak verir. Uygulama taşınabilirliği, yüksek kullanılabilirlik ve yedekleme ile birlikte kaynakların verimli kullanımını sağlayan otomatik ölçekleme de özellikleri arasında yer alır.

Çoklu Bulut ve Hibrit Bulut Ortamlarında Anthos’un Rolü

Google Anthos çoklu bulut ve hibrit ortamlarında önemli bir rol oynar, bu rollere Bulut Bağımsızlığı yani işe dair yüklerinizin Google Cloud dışındaki diğer bulut yapılarına aktarmasına olanak sağlaması ve Hibrit Bulut Yönetimi yani yerel veri merkeziyle sorunsuz köprüler kurulmasına olanak sağlaması örnek gösterilebilir.

Uygulama Yönetimi ve Modernizasyonunda Anthos’un Avantajları

Doğru kullanımında kullanıcısına çok avantaj sunan Google Anthos’un avantajları listesi, Kolay Göç ve Modernizasyon ile Servis Yoğunluk Yönetimi’ni içerir ki bu avantajlar doğru kullanım ile birlikte yetkilinin yaptığı işin verimliliğini ve hızını dramatik anlamda artırır. Bu avantajları sayesinde Google Anthos herhangi bir optimizasyon problemine de sebep olmaz.

Google Anthos ile Güvenlik ve Uyumun Sağlanması

Siber ve yapay zekanın gelişmesiyle birlikte modern dünyanın geldiği noktada, insanların en büyük problemlerinden biri haline gelen siber güvenlik problemi, Google Anthos’un güvenlik ve uyumun sağlanmasındaki yardımıyla bir nebze de olsa çözülür, en azından bir kısmının halledilebildiği söylenebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Anthos Google nedir?/Google Anthos Nedir?

Google Anthos, iş yükünün modern dünyada daha kolay dağılması ve karışık bulut (cloud) yapılarının verimli biçimde birbirlerinden yük alışverişi yapabilmesini sağlaması özelliklerine sahip bir Google Hizmeti olarak tanımlanabilir. Merkezi yönetimleri, basit yöntem ve kullanılışıyla güçlendirir ve genel iş yükünü azaltacak avantajları bulunur.

Google Cloud Functions Nedir?

Google Cloud Functions, yine Google Cloud yapısı üzerine kurulmuş bir hesaplama hizmetidir denebilir. Uygulama geliştirmeyi çok kolaylaştıran Google Cloud Functions’ın en temel özelliği Server yani sunucu varlığına ihtiyaç duymadan hizmetini yerine getirebiliyor olması, bu dev hizmetin maliyet verimliliği departmanına yüksek meblağlar tasarruf etme olanağı sunar. Bunlarla beraber, entegre etmede kolaylık, çoklu dil desteği, tetiklemeli işlemler gibi avantajlar da Google Cloud Functions’ı tanımlamamıza yardımcı olan özelliklerden birkaçı olarak görülür.

Google Cloud Armor Nedir?

Google Cloud Armor, Google Cloud için kullanılan güvenlik sistemlerinden biri olarak bilinir ve spesifik DDoS saldırılarına karşı sistemi savunma görevi benimser. Modern dünyada çok önemli olan siber güvenliği sağlar. 

DDoS terimi, dağıtık hizmet engelleme saldırıları için kullanılır ve Google Cloud da tam olarak bu alanda koruma sağlar. Hizmetin kesintiye uğramamasını amaç edinen Google Cloud Armor, olası bir kötü trafiği algılama ve engelleme özelliğine sahip olup kullandığınız uygulama veya hizmetin kesintiye uğramasının önüne geçer.

Bir yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.