Bulut Bilişim ve Altyapı

Bulut Depolama’nın Sağladığı Faydalar ve Depolama Türleri

Bulut Depolama'nın Sağladığı Faydalar ve Depolama Türleri

Bugün neredeyse herkes bir çeşit bulut depolama alanı kullanıyor. Bulut erişimi olan bir fotoğraf hizmeti kullanıyorsanız bulut depolama alanı kullanıyorsunuz demektir. Benzer şekilde Google Cloud gibi belge depolama araçlarının tümü bulut depolamayı kullanır. Verilerimize erişmemize veya dosyalarımızı telefonlar, tabletler ve PC’ler gibi birden fazla cihaz arasında senkronize etmemize yardımcı olan hemen hemen her araç, bulut depolamayı kullanır. Bulut depolama artık her yerde bulunurken, işletmeler de bulut depolamadan yararlanabilir mi? Çoğu durumda cevap evettir. Bulut depolama, onu işletmeler için akıllı ve daha verimli bir veri depolama seçeneği haline getiren, aşağıdaki avantajlar da dahil olmak üzere birçok benzersiz avantaj sunar.

Son on yılda bulut depolama hizmetleri yazılım dünyasında muazzam bir başarı elde etti. Günümüzde, büyüklüğü ne olursa olsun her şirketin bir dereceye kadar bulut depolamayı kullanması neredeyse bir zorunluluktur. İnanılmaz potansiyeliyle bulut teknolojisi, bilginin saklanma ve iletilme biçiminde tamamen devrim yaratma kapasitesine sahiptir.

Bulut Depolama Nedir Faydaları Nelerdir?

İnternetin etkinleştirilmesi ve çalışma ortamlarının dijitalleştirilmesi, verilerimize nasıl ve ne zaman erişebileceğimize ilişkin konum, zaman ve cihaz türü gibi kısıtlamaları kaldırarak bize daha fazla esneklik sağlamaya devam ediyor. Yerel veri depolama, ister bireysel bir bilgisayarın sabit sürücüsü, ister depolama alanı ağı gibi bir ağ depolama sistemi aracılığıyla olsun, nasıl erişilebilir hale getirilebileceği ile sınırlıdır.

Bulut depolamayla rekabet edebilecek erişilebilirlik oluşturmak için, yerel depolamanın çok fazla kapasiteye sahip ağ cihazlarıyla ağlara bağlanması gerekir; böylece dosya aktarım verimliliği konumdan bağımsız olarak tutarlı olur. Bu altyapının, veri güvenliği gereklilikleri göz önünde bulundurularak hiçbir zaman kapatılmadan kullanılabilir ve bakımı yapılabilir olması gerekir. Bulut depolama kişisel yaşamlarımızda veri erişilebilirliğini artırdıkça, iş yerlerimizde de aynı erişilebilirliği bekliyoruz. Bu erişilebilirliği sağlamak maliyetli olabilir ancak ölçek ekonomileri sayesinde daha uygun maliyetli hale gelir. Bulut depolama sağlayıcıları tek bir kuruluş yerine birçok müşteriyi desteklediğinden, bulut depolamanın ölçek avantajı vardır.

Depolama çözümünün her zaman kullanılabilirliği sağlamak için yalnızca ekipman arızasını azaltmak ve hatta olağanüstü durum kurtarma durumlarını yönetmek için değil, aynı zamanda depolama kullanımındaki ani artışlarla başa çıkmak için de yüksek düzeyde yedekliliğe ihtiyacı vardır. Yüksek düzeyde yedeklilik sağlamak karmaşık bir iştir. Artıklığın fiziksel depolama ortamının ötesine geçmesi ve sunucuları, ağları, güç kaynaklarını ve hatta veri merkezlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor. Ayrıca kuruluşların, veri bütünlüğünü etkileyebilecek olayları izleyip tespit ederken, veri bozulması riskini azaltmak için verimli veri yedekleme ve kurtarmayı dikkate alması gerekir. Bulut depolama sağlayıcıları, iş modellerinin tamamı sürekli kullanılabilirliğe bağlı olduğundan, en başından itibaren hizmetlerine yedeklilik kazandırır. Bulut depolama hizmetleri ayrıca kullanılabilirliğe (ve dolayısıyla yedekliliğe) bağlı olarak farklı hizmet düzeyleri sağlar.

Bulut Depolama Sağlayıcıları Nelerdir?

CSP (bulut hizmet sağlayıcısı), bulut tabanlı bilgi işlem, depolama, platform ve uygulama hizmetleri dahil olmak üzere işletmelerin bir ağ üzerinden talep üzerine erişebileceği ölçeklenebilir bilgi işlem kaynakları sağlayan üçüncü taraf bir şirkettir.

Bulut bilişim, kendi şirket içi sunucularının fiziksel sınırlamaları ile ilgilenmeden veya çok fazla yatırım yapmadan, iş taleplerinin gerektirdiği esnekliği, ölçeklenebilirliği, esnekliği ve güvenliği sunduğundan, dijital dönüşümü ve inovasyonu hızlandırmak için başvurulacak model haline geliyor. Google Cloud gibi dahili hizmetler ve iş uygulamaları için kendi altyapınızı oluşturmak yerine, bir CSP’nin altyapısını kullanarak diğer kişi veya kuruluşlarla paylaşacağınız hizmetleri kiralayabilirsiniz.

Sektörün köklü liderlerinden Google Cloud partnerliğinde şirketinizin ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri sunuyoruz. Global IT olarak işletmenizin bulut depolamaya geçişine nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek veya kullanımını optimize etmek istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!

Bir yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.