Cloud Check up yani bulut sağlığını nasıl kontrol edilebileceğinize dair bir bilginiz yoksa altyapısının sağlığını ve performansını nasıl düzenleyebileceğinizi bilmeniz gerekir. Bu konuda dikkate almanız gereken anahtar noktalar, bulut hizmet sağlayıcınızın sizin için bulut sağlığı incelemesi, yine hizmet sağlayıcınızın veya çözüm ortağı olarak seçeceğiniz firmanın sizin için performans izlemesi yapması, güvenlik ve maliyet incelemesi yapılması ve uyumluluk kontrolü yapılması olarak not edilebilir. Her şey çok iyi gidiyor olsa bile en kötü duruma hazırlanmak için veri yedekleme ve felaket kurtarma planınızın olması iş hayatında sizi herkesten bir adım öne geçirir. Hazırlayacağınız önemli planlama sayesinde karşı karşıya kalabileceğiniz olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olarak zararı minimale indirebilir belki de sıfır hasarla atlatabilirsiniz. Doğru planlamayla bulut sağlığı rutin şekilde kontrol edilip, gerektiği durumlarda müdahale edildiğinde olabilecek hasarlarda bile firmanın bir destek planının olması bu durumun ehemmiyetini olabildikçe azaltır. Personellerin eğitilmesi de bu seçenekler arasında en maliyetli ancak en sürdürülebilir olan seçenek olarak göze çarpar.
Bulut Sağlık Kontrolünün Önemi: Performans ve Güvenliğin Sürdürülebilirliği
Bulut sağlık kontrolü yaptırılmadığında yaşanması muhtemel verilerin sızması veya kaybolması, kimlik hırsızlığı, depolama problemleri gibi problemlerin yaşanmaması adına büyük önem arz eder. İşletmenizin performans ve güvenli çalışma anlamında bir sürdürülebilirliğe ulaşabilmesi hedefleniyorsa bulut sağlık kontrolünün eksikliğinin olası senaryolarda işletmenizin çalışmalarını kaybetmesi ve tüm çalışmayı daha maliyetli biçimde baştan yapacağı anlamına geldiğinin bilinmesi gerekir.
Kapasite ve Kaynak Kullanımı: Optimal Performans İçin İzleme Stratejileri
Kapasite ve kaynak kullanımının optimal performans için kullanılan stratejilerden olması, organizasyonun bulut yapısının yönetilmesinde önemli bir rol oynar. Kapasite ve kaynak kullanımı için dikkate alınması gereken izleme stratejileri ise kaynak kullanımı izlemesi, trafik izlemesi, performans izlemesi, trend analizi gibi stratejileri içerisinde bulundurur. Bulut altyapısının etkili biçimde kullanımı hedeflenir ve kaynakların en maksimize edilmiş şekilde kullanılmaması gibi durumlar elimine edilir. Bu stratejiler aynı zamanda hizmet kesintileri ve performans sorunlarında azalmaya ve müşteri memnuniyetinde uzun vadede bir artışa sebep olur. İzleme verilerini düzenli olarak inceleyerek ve verilere bağlı doğru kararlar vererek bulut altyapınızı siz de optimize edebilirsiniz.
Güvenlik ve Uyumluluk Denetimi: Potansiyel Tehditlere Karşı Önlemler
Güvenlik ve uyumluluk denetimi terimi, bir firmanın kullandığı bulut altyapısının korunması ve potansiyel tehditlere karşı önlemler alınması amacıyla atılması gereken adımlar için kullanılır. Bu adımlardan bazıları güvenlik politikalarının net şekilde oluşturulması, kimlik ve erişim yönetimi ve kısıtlamaları, verilerin şifrelenmesi, ağların güvenliğinin sağlanması, personellere gerekli eğitimlerin verilmesi ve farkındalık oluşturulması ile birlikte acil durum senaryolarında uygulanması gereken planların oluşturulması olarak gösterilebilir. Bu önlemler kullanılarak altyapıya hem güvenlik ve uyumluluk denetimi yapmış olursunuz hem de sürdürülebilir bir performans geri dönüşü almış olursunuz ki bu performans; geri dönüşleri ve verileri doğru şekilde analiz edilip yorumlanınca uzun vadede firmanın başarısına ve müşteri memnuniyetine artı katkıda bulunur.
Otomasyon ve Entegrasyon: Bulut Sağlığını Sürekli İzleme ve Raporlama
Bulut sağlığının izlenmesi tabi ki de büyük firmalarda bireyler tarafından yapılması çok da mantıklı olmayacak bir politika olur ancak otomasyon ile bulut sağlığının sürekli izlenmesi potansiyel tehlikelerin hiçbirinin yaşanmamasını sağlayabilir.
Clouds Check Nedir?
Cloud check, bir şirketin bulut altyapısını değerlendirmek için kullanılan prosedürleri ifade etmek için kullanılır.
Cloud Visibility Nedir?
Bu terim, bir firmada gerçekleşen bulut tabanlı hizmetlerin ya da altyapının izlenip analizinin yapılması ve anlaşılması kabiliyetini ifade etmek için kullanılır. Geleneksel veri merkezleri yerine bunların kullanılması şirketler adına oldukça önemlidir.